Cursus Flex BV

Inhoud en duur cursus Flex BV

Ziet u de gevolgen van de Wet Flexibilisering BV-recht (flex BV) voor uw praktijk? Michiel Opgenoort en Onno Clous geven samen met een notaris een cursus hierover bij u op kantoor waar ook PE-punten mee verdiend kunnen worden.
De inhoud van de cursus zal van tevoren met u worden besproken en duurt 2 tot 3 uur.

Doelgroep

Medewerkers van administratie- accountants- en belastingadvieskantoren.

Cursusdoel

Doel is dat medewerkers inzicht krijgen in de juridische veranderingen in het BV-recht en de fiscale impact daarvan. Aan de hand van praktijkvoorbeelden wordt uitgelegd wat dit betekent voor de advisering van cliënten met BV-structuren.

Onderwerpen

De notaris zal ingaan op de ondernemingsrechtelijke wijzigingen van het per 1 oktober 2012 gewijzigde BV-recht. Vervolgens wordt ingegaan op de fiscale aandachtspunten van deze wijzigingen, waaronder de rechtsvormkeuze, de verzekeringsplicht DGA, de terugbetalingsverplichting en de gevolgen voor de bestaande BV's, stamrecht- en pensioen-BV's. Tenslotte wordt ingegaan op de voor de fiscale praktijk relevante jurisprudentie inzake (on)zakelijke leningen en het gewijzigde huwelijksvermogensrecht per 1 januari 2012. Aangegeven zal worden waar dit de dagelijkse praktijk van de adviseur raakt en hoe zich dit vertaalt in een praktisch advies aan de cliënt.


Docenten

Mr. drs. Michiel Opgenoort en mr. drs. O. Clous

Kosten

Bij verzorging cursus op locatie (in-company) € 300 per contactuur (excl. BTW). Dat is inclusief reis- en voorbereidingstijd.