Cursus Schenk- en erfbelasting

Doelgroep

Belastingadviseurs, bedrijfsadviseurs, accountants, vermogensplanners die ervaring hebben in advisering over schenkingen en bedrijfsoverdrachten binnen de familiesfeer en zich hierin verder willen verdiepen.

 Cursusdoel

Doel is dat inzicht ontstaat in de belangrijkste wijzigingen in de Successiewet, zodat duidelijk wordt welke maatregelingen voor uw cliënten nodig zijn.

 Onderwerpen

- tarieven, vrijstellingen, partnerbegrip
- constructiebestrijding bij schenkingen
- ANBI / SBBI
- fictiebepalingen, waaronder omzetting vermogen in vruchtgebruik
- estate-planning in testamenten (hoofdlijnen dan wel uitgebreid)
- bedrijfopvolgingsfaciliteiten (hoofdlijnen dan wel uitgebreid)

Docenten

Mr. Jan Beers / mr. drs. M.E.H. Opgenoort

Jan Beers studeerde Nederlands recht, fiscaal recht en notarieel recht en doceert diverse belastingvakken o.a. aan de Haagse Hogeschool. Daarnaast is hij als zelfstandige werkzaam als estate-planner in de belastingadviespraktijk en publiceert hij regelmatig in diverse bladen. Tevens is hij auteur van het boekje ‘Hoofdzaken schenk- en erfbelasting’, een uitgave van het Register Belastingadviseurs.

Michiel Opgenoort studeerde fiscaal recht en fiscale economie, doceert diverse belastingvakken o.a. aan de Haagse Hogeschool. Hij werkt zelfstandig als belastingadviseur en adviseert met name adviseurs van accountants- en administratiekantoren als het gaat om specialistische fiscale vraagstukken.

Kosten

Bij verzorging cursus op locatie (in-company) € 300 per contactuur (excl. BTW). Dat is inclusief reis- en voorbereidingstijd.