U wilt gebruikmaken van de Inkeerregeling en woont / bent u gevestigd in Den Haag?

Opgenoort Belastingadvies is gespecialiseerd in het toepassen van de Inkeerregeling en is werkzaam in de regio Den Haag en de rest van Nederland. Gezien het feit dat de ‘pakkans’ steeds groter wordt, loont het om in te keren. Als u wilt, kunnen wij eerst een globale berekening maken van de te betalen belasting, voordat u definitief besluit in te keren.

De boete bij vrijwillige inkeer is per 1 juli 2016 omhoog gegaan van 60% naar 120% tot 150%.

Hogere boetes worden opgelegd, indien bekend is dat de Belastingdienst u al op het spoor is. Belangrijk is dan om het buitenlands vermogen (in Zwitserland, Panama, etc.) te melden, voordat de Belastingdienst met een vragenbrief of verzoek om informatie komt. Dan zijn er verzachtende omstandigheden op grond waarvan de Belastingdienst een veel lagere vergrijpboete pleegt op te leggen dan de het wettelijk maximum van 300%.

Er zijn plannen ook saldi van cryptovaluta binnen de EU automatisch uit te wisselen, dus ook dan loont het om vrijwillig in te keren.

Meer informatie over de inkeerregeling of een andere vraag? Neem contact met ons op en/of lees dit artikel.

Inkeerregeling Den Haag

Op de hoogte blijven?

Opgenoort Belastingadvies publiceert regelmatig actualiteiten rondom fiscale ontwikkelingen. Zo blijft u op de hoogte van voor u relevante ontwikkelingen waarbij wij u wellicht van dienst kunnen zijn.